top of page

PP Acryl VS PVC Verpakkingstape

Tape bestaat uit twee componenten: een lijmlaag en een drager. De drager kan bestaan uit PP Acryl, PVC of papier. In deze blog gaan we het hebben over het verschil tussen de twee varianten: PP Acryl en PVC Tape. Beide varianten zijn gemaakt van plastic en de populairste plakband varianten.


Hoe kan ik het verschil zien?

PVC en PP tape zijn beide transparant en er lijkt geen verschil in te zitten. Dat is niet zo! PVC-tape is vaak veel matter dan de PP-variant. Om dit te vergelijken zou je natuurlijk beide tapes bij de hand moeten hebben.

Natuurlijk is dit lastig om helemaal zeker te weten. Wij raden aan om een simpele elasticiteitstest te doen.Hoe doe ik een elasticiteitstest?

Rol een stuk tape af en plak een uiteinde vast bijvoorbeeld een tafel, het andere uiteinde houd u stevig van in uw hand. Neem vervolgens een pen of ander puntig voorwerp en prik daarmee in het midden van de gespannen tape. Het volgende zou dan gaan gebeuren:


PVC Tape: Door zijn grote elasticiteit zal de pen enkel een gat prikken in de tape

PP Tape: Deze tape is stijver en door de pen zal deze tape volledig knappen of inscheuren.Alle verschillen op een rijtjeOpzoek naar nog meer informatie over dit onderwerp?


Contact ons gerust of laat een bericht achter onder deze blog!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page